Hemmagjord korv

Att göra egen korv är inte så svårt. Det tar lite tid men det är väl värt det för det är både roligt att göra och otroligt gott! Däremot så krävs det att ni är två personer när ni ska fylla korven.

DSC_0675

DSC_0679

DSC_0729

DSC_0735

   Det här behöver du (4 port):

Svinfjälster (Finns att köpa i större välsorterade butiker)
Blandfärs 600g
1 kruka färsk timjan
3 st muskotblommor
3 st kryddpepparkorn
2 st lagerblad
1 tsk paprikapulver
1/2 gul lök (finhackad)
1- 2 dl Mjölk eller vatten
Salt & peppar
Spritspåsar
Rikligt med smör till stekning

Gör så här:
Lägg fjälstrerna i en skål med kallt vatten i ca 1 timma
Lägg färsen i en bunke i kylen
Hacka löken
Mixa eller mortla alla kryddor
Blanda först i saltet med färsen
Tillsätt resterande kryddor och lök
Tillsätt vätskan
Jag brukar alltid göra ett ”stektest” innan jag fyller korvarna för att kolla om det behövs tillsättas mer vätska eller kryddor? Smeten skall vara mjuk som en köttbulssmet och smakrik. Om du är nöjd är det bara att börja fylla…
Lägg färsen i spritspåsar.
Fyll sedan Fjälstrerna (Kolla så att fjälsterna är ordentligt sköljda och allt salt är borta).
Fyll dom inte så att dom är proppfylda då kan dom spricka. När man tycker på korven skall dom vara lite mjuka.
Snurra ihop dem dem till korvar och knyt ändarna.
Stek på medelvärme i rikligt med smör tills att dom är gyllenbruna!

Att ha till:
Jag gjorde en helt vanlig löksky och åt den med senap.
Du kan ta precis vad du tycker är gott men senap, äpple, lök, bacon, potatismos i olika former är tillbehör som alltid passar.

Smaklig spis!

 

One comment

  1. Alla rätter ser väldigt vackra och läckra ut. Jag blir jättehungrig av bilderna!

Kommentera

Required fields are marked *.